IP adres informatie

Mijn IP adres locatie achterhalen

Wat is een IP adres?Wat is een IP adres Een veelgestelde vraag door bezoekers van deze website is wat is een IP adres nu eigenlijk? Een IP adres, waarin IP staat voor Internet Protocol, is een adres waarmee een NIC (network interface card of controller), of in het Nederlands 'netwerkkaart', van een host op het internet eenduidig geadresseerd kan worden binnen het TCP/IP-model (Standaard van "het" internet).

Elke computer die is aangesloten op het internet of netwerk heeft een nummer waarmee deze zichtbaar is voor alle andere computers op het internet. Men kan dit vergelijken met telefoonnummers.

Om het mogelijk te maken dat computers elkaar kunnen vinden en identificeren hebben deze hun eigen nummer nodig. Deze nummers zijn de IP adressen. Een IP adres op internet is meestal gekoppeld aan een bedrijf. Zo is het te achterhalen waar bewerkingen onder een IP adres vandaan komt. Bij mensen die vanuit huis werken identificeert het IP adres hun internet provider. Bijdragen op het Internet zijn hierdoor bijna nooit werkelijk anoniem. De persoon achter een IP adres is in de meeste gevallen te achterhalen, soms direct, maar soms alleen via medewerking van justitie.
Bron: Wikipedia.org